Sani Leino haastoi Twitterissä “kirjoittamaan enemmän, nopeammin ja aidommin asioista jotka vaan välillä pongahtavat mieleen.” Aikaa saa käyttää vain viisi minuuttia. Tässä ehkä elämäni nopeimmat viisi minuuttia:

Juttelin kollegani Leenin kanssa juuri viime viikolla työhömme liittyvistä haasteista ja aloin pohtimaan mitä luomisen tuska tarkoittaa meille business-tyypeille. Markkinoinnin, viestinnän, myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen parissa työskenteleviä pidetään usein konemaisina, vaikkakin toki pragmaattisina suorittajina, jotka ovat samasta puusta veistettyjä pikkutakkeineen ja käyntikortteineen.

Luovalla alalla työskentelevänä, mutta itse yleensä fasilitoijana tai projektia vetävänä pääsen kuitenkin luovaan prosessiin osallistumaan. Usein jää kuitenkin se oma luovuus jotenkin itsetunnon varjoon kun työkaveri luo upeita illustraatioita, nettisattileiskoja tai kokonaisia brändi-ilmeitä yrityksille tyhjästä.

Mitä se luovuus on meidän työssämme? Entä luomisen tuska?

Osa meistä tuottaa sisältöjä työkseen tai työnsä ohessa, jossa toki pääsee itseään ilmaisemaan. Joillekin luovuus tarkoittaa uusia tapoja tehdä myyntiä ja reagoida luovasti erilaisiin tilanteisiin. Jotenkin päädyin kuitenkin ajatukseen, että meille luomisen tuska saattaakin olla kantapään kautta virheistä oppimista ja pään lyömistä seinään siitä kuinka sille omalle yritykselle rakennetaan oikeaa suuntaa ja vältetään pahimmat sudenkuopat. Tavallaan sellaista taksikuskin hommaa tuntemattomassa kaupungissa.

Kiitos Sani haasteesta! Kannustan muitakin rohkeasti kokeilemaan #5MINSTORY -haastetta.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.