Miten responsiivisuus vaikuttaa hakukonetuloksiin?

Responsiivisuudesta on tullut viime vuosien aikana muidenkin kuin alan ihmisten termi ja se on hiljalleen levinnyt yleiseen tietouteen. Mikäli kuulut siihen ryhmään, jolle termi on uusi, otetaan nopea oppitunti. Muut hypätkää osioon Responsiivisuus ja SEO.

Responsiivisuudella tarkoitetaan verkkosivujen yhteydessä tapaa toteuttaa sivut niin, että ne ovat käyttäjäystävällisiä riippumatta siitä millä laitteella niitä käytetään. Ärsyttääkö kun teksti on pientä ja joudut zoomaamaan puhelimen näytöllä, jotta osut oikeaan nappiin? Aivan, tästä on tarkoitus päästä eroon.

Käytännössä responsiivisuus toimii niin, että verkkosivut mukautuvat ja järjestävät itsensä käyttämällesi ruudulle sopivaksi (oli se sitten kännykkä, tabletti, läppäri tai iso monitori).

Design District Helsinki nettisivut

Malliesimerkkinä juuri uudistetut Design District Helsingin nettisivut.

Responsiivisuus ja SEO

Google on jo tovin arvostanut käyttäjäystävällisyyttä ja responsiivisuutta nousevassa määrin, sillä älypuhelimien ja tablettien myötä tapa selata verkkoa on luonnollisesti muuttunut. Tässäote aiheesta viime vuoden puolelta.

Viimeisin julkaisu Googlelta kertoo seuraavaa:

“Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results.” 

Google siis alkaa nostamaan mobiililaitteilla tehdyissä hauissa mobiiliystävällisiä, responsiivisia nettisivuja merkittävästi korkeammalle 21.4. alkaen.

Pohditko mitä mieltä Google on sivustasi? Syötä testiin osoitteesi ja ota selvää!

Hakukoneoptimoinnin tärkeys on itsestäänselvää. “Jos sinua ei löydy Googlen ensimmäiseltä sivulta, sinua ei ole olemassa” kuuluu sanonta. Jos verkkosivusi kaipaa muutenkin päivitystä nykypäivään, tee ne huolella ja kerralla fiksusti. Testaa ja optimoi. Nykypäivän verkkosivu on elävä kokonaisuus, joka muotoutuu käyttäjien mukaan. Käytä suunnitteluun aikaa ja jatka sivujen seuraamista sekä kehittämistä tasaiseen tahtiin kuukausittain. Ei viiden vuoden välein.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.